Een verhaal van een mantelzorger

8 november 2021

‘Mijn vader woont twee jaar in Beyt Essalam. Samen met mijn zusje en twee broers hebben we de taken verdeeld om mijn vader te bezoeken. In ieder geval komt een van ons elke dag om hem te zien. We nemen hem mee naar buiten. Naar de Turkse supermarkt, samen boodschappen doen. Op tien minuten lopen is er een markt tegenover Albert Heijn. Dat vindt hij leuk. Mijn broer komt hem scheren en we nemen hem meer naar de kapper. Verder zijn er veel leuke groene plekjes in de omgeving waar hij naar toe kan. Daar vrolijkt hij van op.’ ‘Wat wij belangrijk vinden is dat hij actief blijft en in zijn cultuur blijft. Naarmate je ouder wordt ga je steeds meer terug naar vroeger. Dus is het eten belangrijk en dat hij Marokkaans kan spreken. Vroeger sprak hij Spaans, Frans en Arabisch. Dat is hij al vergeten. We zien dat hij achteruit gaat. De omgeving waar hij verblijft is voor hem heel erg belangrijk. Ik hoop dat andere mantelzorgers het bestaan van deze locatie ook ontdekken. We zijn echt blij en tevreden dat hij hier is. Via mijn zusje, die maatschappelijk werker is, zijn wij achter het bestaan van Beyt Essalam gekomen. Het personeel is zo lief voor de bewoners. Je voelt de liefde. Ik hoor dat van meer bewoners. Ik omschrijf het als een hechte familie, ook al kennen ze elkaar niet. Beyt Essalam is een echte aanrader.’ De naam van de mantelzorger is bekend bij de zorgcoördinator/locatiemanager Hakima Abraymi.

Copyright MOB 2022. Alle rechten gereserveerd.